Vill du träffa nya människor?

Känner du dig ensam och uttråkad emellanåt? Kanske du sitter hemma och inte har någon kompis att snacka med eller är du på jakt efter att träffa fler kompisar? Ett bra sätt att få kontakt med nytt folk är just via nätet och då med hjälp av chatt.

Att chatta på nätet behöver inte kosta något och det finns en chatt som passa för alla. Du hittar chattrum som rör sig om allt från speciella intressen som motorcyklar till hästar, områdesspecifika såsom Norrland eller Stockholms chatten . Det kan även vara chattrum för en speciell grupp människor såsom läggning (homo och bi) samt även vad man söker (tex en ny träningskompis eller resesällskap).

Att chatta på nätet kan man antingen göra helt via text, med hjälp av en webbkamera så ni ser varandra samt även via röst så ni kan prata direkt precis som med telefon.

Gäller det att träffa nytt folk är det en bra rekommendation att testa Chatroulette. Här får du med hjälp av webbkamera och mikrofon träffa nytt folk genom att automatiskt slumpas ihop med människor. Är den person du pratar med inte intressant går du snabbt vidare och får prata med en ny person genom att bara klicka på ”Nästa”. Du kan vara helt anonym och du behöver inte registrera dig innan. Chatroulette finns både i en svensk version där de flesta pratar svenska (finns några norrmän samt danskar) samt i en internationell version där det mestadels är engelska som används.