Det finns många frågor som cirkulerar runt när man börjar med att chatta med webbkamera. Nedan försöker vi svara på de vanligaste frågorna, men skicka gärna in fler frågor till oss via kontaktsidan.

Behöver den jag chattar med också en webbkamera?

Nej. Det är fullt möjligt att chatta med någon utan att de har en webbkamera.

Vad ska jag köpa för webbkamera?

Det är svårt att rekommendera en speciell webbkamera som passar alla. Har ännu inte hittat någon webbkamera som inte fungerar att chatta med, men däremot så är det otroligt stor skillnad på kvaliten. En annan viktig faktor är hur bra den hanterar ljus – både när det är direkt solljus samt även när det börjar skymma något. Se vår sida om hårdvara för några tips på webbkamerar samt deras användningsområden så hittar du nog snart en webbkamera som passar för dig.

Vart hittar jag andra att chatta med?

Många använder idag MSN (Windows Live Messenger som det egentligen heter) för att kommunicera med familj och vänner och där finns det ett inbyggt stöd för att chatta med webbkamera. Ett bra tips är att börja här då det är snabbt att komma igång samt att de har en bra guide för att ställa in din webbkamera. Annars finns även våra tips på webbaserade camchattar som även är enkelt att komma igång med.