Chatroulette Sverige

Har du inte hört om Chatroulette tidigare, så är det så dags nu. Chatroulette är ett system där du slumpmässigt blir ihopkopplad med nya människor varje gång du ansluter till systemet. På originalet så träffade man på människor från hela världen, men nu har det kommit en ny version som är fokuserad på Sverige och dess användare. Du hittar webbplatsen på chatroulette.se. 

Hur?
Precis som i den internationella versionen, så blir man ihopkopplad med en och en åt gången. Du chattar med hjälp av en mikrofon eller den inbyggda textchatten som större delen ser ut att använda.

Vem?
Snittåldern ligger runt 20-25 år och fördelningen på killar och tjejer ligger på runt 90%/10% (på 10 personer finns det en tjej). Åldergränsen är på 16 år.

Vart?
Du ansluter till chatten genom att besöka chatroulette.se

 

Att slumpvis bli kopplad till en ny människa varje gång man trycker på knappen är ett spännande sätt att möta nytt folk. Det kan vara vem som helst som dyker upp på den andra sidan - ibland något roligt och andra gånger något riktigt läskigt. Det är just denna känsla man håller med sig när man trycker på nästa. 

Ett fenomen som uppstår, även på den amerikanska versionen av Chatroulette, är att många trycker Nästa lite för snabbt. Det finns en tanke att nästa kan vara bättre trots att man redan har hittat någon intressant. FOMO (Fear Of Missing Out) spelar in ofta i dessa sammanhang.

Ge det dock en chans! Chatroulette på svenska blir en helt annan upplevelse än man är van vid när man träffar folk till vardags. Man får en arena som har högt till tak - håll det med dig när du ansluter första gången. Säg inte att jag inte varnat dig 😂

Baserat på egna upplevelser så träffar man spännande människor varje gång. Det kan dock ta en bra stund så tålamod är viktigt. Många gånger kan det vara en chatt på 30 sekunder som gör en hel kväll då personen uttrycker sig på något roligt vis eller kanske har en helt galen outfit. 

Ett tips är att bjuda på dig själv. Ha en tydlig bild på dig i kameran så blir det mycket roligare för alla du kommer möta. Det bygger också upp känslan av att man vågar visa sig vilket i det långa loppet kommer göra att fler och fler väljer att visa sig. Utan bild så kommer tjänsten försvinna då alla kommer lämna.

Vad har du upplevt när du testat Chatroulette i Sverige? Några roliga minnen som dyker upp?