Chatroulette

Chatroulette är en webbplats som använder slumpen för att koppla ihop folk. Du får så snart du kört igång din kamera och tryckt på Starta upp en slumpmässigt utvald person att prata med. Tanken är att du ska träffa många nya individer, sånna som du kanske inte tidigare ”visste” att du ville prata med.

Chatroulette (originalet, finns även som svensk version under namnet Chatroulette Sverige) så kan du träffa folk från hela världen. Vid vår test, så pratade vi med folk från 20 olika länder under vårat test som vi gjorde i ca 40 minuter vilket är riktigt skoj.

Tanken är att du är så anonym som du vill vara. Det betyder dock inte att man ska uppföra sig hur som helst, utan det är fortfarande krav på samma respekt som man har för varandra på andra chatter. Trots att ni inte kan se varandras identitieter så har Chatroulette kontroller över vilka som missköter sig och kan på det sätter både stänga av och rapportera händelser vidare.

Hur?

Du chattar med en slumpmässigt utvald person som du snabbt byter ut genom att trycka på ”Next”. Systemet slumpar då fram en ny användare som förhoppningsvis mer passar in på ditt tycke och smak som du då får chatta med. Du kan fortsätta att ”nexta” tills du är nöjd och hittar den rätta.

Vem?
Snittåldern ligger runt 20-30 år och fördelningen på killar och tjejer ligger på runt 90%/10% (på 10 personer finns det en tjej). Hittar ingen utskriven åldersgräns, men tycker du minst bör vara runt 18 år gammal då det tyvärr förekommer en hel del nakenheter. Ser du nakenheter på Chatroulette, så rapportera det så snart som möjligt för att få en så ren och trevlig chattstund som möjligt på Chatroulette.

Vart?
Du startar snabbt och enkelt (utan krav på registrering) via adressen chatroulette.com. Skicka gärna in en berättelse på vår kontaktsida för att dela med dig av dina roliga (och gärna härliga) personer du träffat på Chatroulette.

OBS! Denna recension är för originalet av Chatroulette. Vill du ha en svensk chatroulette så kan du läsa mer om Chatroulette Sverige här.