5 bästa apparna för videochatt/mobil videochatt

Här är våra bästa tips på mobil videochatt

Många användare är idag ute på vift med sina mobiler. Den tid som var förrut med att man satt hemma och chattade är förbi. Nu gäller det att alltid vara tillgänglig så chatten sker direkt där man är – oavsett placering. Som hjälp för detta blir då mobilen som de flesta av oss alltid har med.

Men självklart vill vi även här ha möjlighet att använda våra kameror och videochatta med varandra. Mobil videochatt helt enkelt. I denna lista har vi samlat 5 av våra favorit-appar för videochatt med en tillhörande kommentar på vad vi gillar med dem.

 1. Messenger
  På vår första plats har vi vår favorit Messenger. Detta är en del av Facebook och kan installeras som en egen app vilket ger mer funktionalitet. Kravet är dock att man är vän med personen på Facebook, men i dagens samhälle är det svårt att hitta någon som inte har Facebook.

  Som med andra appar så har videochatten utvecklats och du kan även skicka videomeddelande till varandra samt lägga till ett flertal olika effekter på dig själv och din omgivning.
 2. WhatsApp
  Till skillnad från Messenger så fungerar WhatsApp med hjälp av ditt mobilnummer. Deras videochatt har inte lika bra kvalité som Messenger, men appen ger en högupplöst bild och ljudet från samtal är helt perfekt och i bättre klass än vad ni får från Messenger. En hybrid mellan Messenger och WhatsApp hade varit underbart.
 3. KIK
  I sverige har vi fastnat mycket för KIK. Detta är det forum du kan använda för att kommunicera med folk du kanske inte känner personligen utan kanske bara vill videochatta med innan du byter personliga detaljer såsom namn och nummer. På KIK ansluter man med ett påhittat användarnamn vilket gör att man kan vara mer anonym.
 4. Snapchat
  Tillhör du den yngre generationen så har du garanterat hört om SnapChat. Appen blev känd då den lanserade konceptet med att bilder/videoklipp som skickas bara kan ses en gång och sen försvinner de. Detta gör att hetsen med att en bild/video måste vara perfekt försvinner och man kan snabbt dela en del av sin vardag utan att utsättas för risken att få leva med det i all framtid (tänk instagram).

  Snapchat är känt för alla deras filter. Vissa riktigt finurliga och avancerade, men mer om det i en annan artikel på sidan. Deras videochatt fungerar bra, men kan vara lite bökig innan man förstår konceptet.
 5. Skype
  Om SnapChat är mest för den yngre generationen, så är Skype ett alternativ för den något vuxnare publiken. Skype används ofta inom företag samt även med kontakt med andra företag. Deras videochatt är dock väldigt bra och har många funktioner för att prata med många samtidigt (gruppsamtal via video) och även möjlighet att dela skärm med varandra.

Hoppas listan ovan har gett några alternativ. Ni hittar alla apparna på respektive appbutik (där ni vanligtvis hittar era appar). Har ni någon annan app ni vill rekommendera så tar vi tacksamt emot tips på vår kontaktsida.