Se upp för lurendrejare

En man i Varberg är just nu 19 000 kr fattigare efter att blivit lurad via en webbkamera chatt. En ”kvinna” lurade till sig pengarna genom att sälja en dans via webbkamera chatt. Egentligen var kvinnan (som gick under namnet ”Fia”) egentligen en 22-årig man från Göteborg.

”Fia” ville ha 350 kr för en dans, något som mannen i Varberg var beredd att betala. ”Fia” sa dock att pengarna aldrig kom fram och att kontot blivit blockerat, så den lurade mannen förde över pengar inte mindre än 12 gånger. Detta ihop om att ”Fia” skulle betala tillbaka de pengar som aldrig kom fram. Det rörde sig därför om totalt ca 19 000 kr och när pengarna aldrig kom tillbaka så polisanmälde mannen händelsen.

Den 22-åriga mannen blev dömd till dagsböter och villkorlig dom plus att han ska betala tillbaka beloppet till mannen. Det lustiga med historien är dock att den dömda 22-åringen inte behöver betala tillbaka allt då mannen i Varberg en gång fick se en dans och därmed levererat.

Vi hoppas att alla lär sig något av historien (allra hellst mannen i Varberg). Tycker man kan lära sig åtminstone två saker – lite inte på alla människor och att man aldrig är så anonym som många tror att man är på nätet.

Nyheten hittades via HN.