Att lägga till effekter till din webbkamera är idag mycket lätt. Det finns flera program som erbjuder detta på marknaden och ett av dessa är programmet Webcam Max. Vad sägs om att t.ex. överraska dina kompisar genom att plötsligt visa upp dig med mustasch eller kanske en rolig hatt?

Webcam Max kommer med ett tusental olika effekter med allt från masker och roliga animationer som läggs på ditt ansikte och härliga bakgrunder som ger liv och överraskning. Det finns även hela karaktärer du kan ersätta ditt ansikte med. Vad sägs om att chatta med dina kompisar som Homer Simpson eller kanske Mr Bean? Du kan se alla effekter programmet här om du är nyfiken vad programmet erbjuder innan du laddar hem det. Du kan även skriva egna texter som visas tillsammans med din bild via webbkameran samt rita direkt på bilden för att göra det ännu mera personligt.

En annan funktion programmet har är att det kan spela upp klipp eller visa ditt skrivbord. Med denna funktion kan du snabbt visa dina kompisar det där läckra videoklippet du hittade på YouTube eller som du har liggande på din dator. Programmet fungerar helt som en virtuell kamera och kan därför även användas även om du inte har en egen webbkamera.

Demo film från programmet:

Programmet fungerar i de flesta applikationerna såsom Chatroulette, MSN (Live messenger) och Skype. Du kan även använda effekterna för att spela in videos som du sedan kan ladda upp till YouTube och liknande webbplatser.

Du kan ladda hem programmet gratis på via Download.com (länk) och använda det helt kostnadsfritt. Du kan sedan köpa programmet om du önskar ta bort den hänvisning som görs i bilderna att just programmet WebcamMax används.

Hur använder du programmet? Skicka gärna in dina tips på läckra effekter du har använt eller berättelser hur du har lurat dina vänner att du är en kändis med hjälp av de effekter som finns på sidan.